About/За Блога

Този блог е посветен на колекционирането на старинно оръжие, с акцент върху хладното. Целта му е да послужи като ресурс за всеки, с интерес към това хоби. Тук споделям собствения си опит на колекционер от над 20 години насам, личните си впечатления от прочетени книги по темата, образци от музеи и други материали, които биха могли да са от полза за други колекционери. Желанието ми е да популяризирам това хоби в България и да запозная българските колекционери с по-малко познати типове оръжия от далечни и екзотични части на света.

Ако искате да проследите развитието на колекцията ми или просто да видите интересни предмети, представени накратко, посетете раздела Collection. Обзорите ми за книги ще намерите в раздела Book Reviews. От време на време публикувам кратки статии за оръжия в раздела Articles, без претенции за академичност, а просто с цел споделяне на натрупани знания спрямо даден момент. В раздела Resources пък събирам материали като снимки на музейни колекции, полезни сайтове, видео канали и прочee.

Защо блог? Навремето бях един от администраторите на форумния портал Традиция – първите форуми изцяло посветени на любителите на оръжие и милитария. Както всички знаят, Традиция вече не съществува и със закриването му там изчезна и цялата информация, трупана в продължение на години. След Традиция се появиха и други форуми, много от които също вече ги няма или са загубили посещаемост и популярност. В тези, които още ги има, много от старите мнения са без снимки, които са загубени по една или друга причина, а и темите са пълни с коментари, които не допринасят особено и става трудно да се отсee качестваната информация от шума в една тема от 12 страници и над 100 коментара. Имах нужда от платформа, в която да мога да споделям информация за хобито с други колекционери, по начин по който да могат лесно да намерят това, което ги интересува и същевременно да имам някакъв контрол върху поднесената информация, така че тя да не изчезне заедно с форума, където е публикувана. Това е причината I Collect Swords да съществува и се надявам тук заедно да прекараме интересно време и да научим повече за хладните оръжия.

Комуникацията с посетителите тук е важна за мен – всеки е добре дошъл да отправи въпроси към мен свързани с този сайт и отделните постове в него чрез Contact Me страницата, вкл. и мнения за това какво бихте желали да видите в сайта.

Приятни моменти в хобито на всички!