Три Музея в Мадрид – Снимки

Най-интерсният музей в Мадрид за любителите на хладни оръжия е Военно-Морския. Но освен него, има поне още три музеи, в които са експонирани интересни оръжия. Първият е етнографския музей, където са показани оръжия от Филипините, Персия, Африка и Америка. Най-интересният експонат е един крис с помел от слонова кост от Филипините.

Друг интересен музей е Музеят на Америка, посветен на културата на Новия Свят от преди Колумб. В залите, между останалите артефакти има и оръжия от Амазония и Андите до шлемове и брони от западното тихоокеанско крайбрежие на днешните САЩ и Канада. В началото има няколко зали със стари шкафове с разнообразни оръжия и доспехи от Филипините и Океания, където всъщност е съсредоточено най-интересното въоръжение. Целта на залите изглежда е да предаде духа на старовремските колекции в резултат на морските експедиции из Тихия Океан, но осветлението е оскъдно и това пречи да бъдат направени добри снимки.

Последният музей си заслужава да се посети по принцип – Археологическия Музей. Историята на иберийския полуостров е древна и много богата и този музей обхваща периода от праисторията до късното средновековие. Моят любим експонат там е една хинета, много рядък меч на мюсюлманите от Ал Андалус от времето на Реконкистата. В една витрина има и оръжия и доспехи от 17-и век. За съжаление, когато посетих музея пропуснах да снимам някои от по-интересните древни оръжия, например няколко много добре запазени фалкати.