Традиционни Оръжия от Индонезийския Архипелаг от Алберт Ван Зоневелд

Индонезия се състои от хиляди острови и стотици етноси, повечето от които имат своите характерни оръжия. Такова огромно разнообразие може да създаде трудности на колекционерите при определянето на придобивки, но на помощ идва книгата на Албер Ван Зоневелд “Традиционни Оръжия от Индонезийския Архипелаг”.

Като издание, книгата е голям формат с твърди корици. На обем е 160 страници, пълни с илюстрации на предметите. Повечето илюстрации са малки по размери, но това е защото книгата по своето същество е речник и справочник.

Това не е книга с глави за четене, а е изцяло речник, в който оръжия и доспехи от Индонезия са представени по азбучен ред. Информацията за всяко от оръжията е сравнително кратка, но достатъчна за придобиване на основна представа. Най-важната полза от тази книга е за определянето на нови придобивки, и сверяването им спрямо други подобни образци.

Оръжията от Индонезия са толкова много, че подробното им разглеждане в една единствена книга е просто невъзможно. Справочникът на Ван Зоневелд постига всеобхватност в един скъсен и удобен за разглеждане вид и ще е много полезен на всеки, с интерес към този регион.